Szűrővizsgálat

2023.08.20. 10:50

Különleges vizsgálatokat is igénybe vehetnek a nagybárkányiak a szűrőbuszon

Helybe érkeznek a szűrővizsgálatok Nagybárkányba augusztus 29-én, kedden 10 és 18 óra között.

Veres Edina

Számos vizsgálat elvégzéséhez szükség van a vérvételre, Bárnában most helyben nyílik rá lehetőség

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Fehér Gábor

A község közösségi oldalának tájékoztatása szerint, a nagybárkányi lakosok a háziorvosi rendelő mellett vehetik majd igénybe a szűrőbusz nyújtotta ingyenes vizsgálatokat.

– A szűrőbuszon a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet munkatársai végeznek szív- és érrendszeri rizikószűrést és kardiológiai szakvizsgálatot – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy az érdeklődők vércukor-, koleszterin- és trigliceridszint ellenőrzésen, testsúly- és a testmagasságmérésen, illetve testtömegindex meghatározáson is részt vehetnek. A járművön emellett lehetőség lesz EKG vizsgálatra, vérnyomásmérésre, boka-kar-index megállapításra, továbbá életmód tanácsokat is kaphatnak a megjelentek.

A posztban arra is felhívták a vizsgálatokra jelentkezők figyelmét, hogy a szűréseken való részvételhez a jelentkezőknek magukkal kell vinniük személyazonosításra alkalmas igazolványukat, illetve TAJ-kártyájukat. A tájékoztatás alapján a fent felsorolt vizsgálatok mindegyike ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ami a program meghatározott zárása előtt egy órával lezárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában