Jegyzet

2023.08.17. 12:10

Kiszámíthatatlan időjárás

Bízom abban, hogy idén augusztus 20-án nem lesz vihar – Nagy Orsolya jegyzete

Nagy Orsolya

Hamarosan eljön az államalapítás ünnepe és mindenhol programokkal készülnek a lakosok számára. Nem mindegy azonban, hogy milyen időjárás lesz, ugyanis az előrejelzés szerint a héten várható egy-egy zápor vagy zivatar. Nekem személy szerint semmi bajom a viharral, sőt szeretem is, de csak akkor, ha nem okoz károkat és bentről, a szobából hallgatom. Egy alkalommal emlékszem, a szemközti fába csapott be a villám. Akkor nagyon megrémültem, de szerencsére nem történt nagyobb baj.

Sajnos arra is volt már példa, hogy éppen egy koncertre tartottam és alig tudtam eljutni az adott rendezvényre, mert olyan nagy vihar pusztított. Természetesen ekkor is megáztam, de az ott szórakozók nem hagyták, hogy kedvüket szegje a vihar, jól mulattak annak ellenére is. Ezt pedig jó volt látni.

Bízom benne, hogy idén augusztus 20-án megkímél majd minket az időjárás és nem mossa el a programokat az eső. Főleg azért is, mert a barátaimmal szeretnénk kikapcsolódni, sőt még lehet a fővárosi tűzijátékot is megtekintjük majd. Az viszont, hogy lesz-e eső, mostanság szinte teljesen kiszámíthatatlan. Azt hiszem, ilyenkor kell mindig egy második terv is. Emlékszem egyszer nagy eső volt ezen a szép ünnepnapon. Éppen jól éreztük magunkat, amikor hirtelen dörgött és villámlott, majd nem sokkal később megérkezett a vihar is. Az eső elmosta az egész rendezvényt, mi pedig szaladtunk haza, de sajnos így is bőrig áztunk, nem úsztuk meg. Azt hiszem, a nyári időjárás elég szeszélyes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában