Rendezvény

2023.08.08. 08:32

Idén is felsorakoznak a legszebb libák Szurdokpüspökiben

A hagyományoknak megfelelően immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a népszerű gasztronómiai eseményt, a Libafesztivált augusztus 12-én, szombaton.

Nagy Orsolya

A hagyományoknak megfelelően immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a népszerű gasztronómiai eseményt

Forrás: Archív fotó | Nool

A település életben kimagasló ez a rendezvény, hiszen a régmúltat idézik fel, amikor még több ezer libát tenyésztettek a helyiek. Pintér Mikós Ervin polgármester korábban portálunknak elmondta, hogy a rendezvény által szeretnék ezt a tradíciót megőrizni és továbbadni a fiatal generáció számára.

A fesztivál 13 óra 30 perckor kezdődik köszöntővel, majd 14 órától hagyományőrző műsorokat tekinthetnek meg az érdeklődők. Ezt követően kezdetét veszi a népszerű libaszépségverseny. A délutáni órákban a Hiszi a Piszi zenekar kedveskedik koncertjével a gyerekeknek, majd 18 órától a Sógorok együttes lép színpadra. Ezt követően Réka, illetve a Kerozin gondoskodik a jó hangulatról, a rendezvény zárásaként pedig diszkót tartanak, a zenét Dj Kovács Nagyember László szolgáltatja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában