Fejlesztés

2023.08.06. 14:15

Helyreállították a megsérült Mária-képet Erdőkürtön

Megsérült a közelmúltban Mária Parkban a Mária-kép, amelynek helyreállítása megtörtént.

Nagy Orsolya

A helyi önkormányzat közösségi oldalán ismertette: a kivitelező cég vállalva felelősségét, korábban már megerősítette a szobor talapzatát és a helyreállított kerámiakép is visszakerült méltó helyére. Az önkormányzat dolgozói és a diákmunkás segítőik karbantartják és gondozzák a területet, azonban a csatornázási és az azt követő terület helyreállítási munkálatok még javában zajlanak.

Hozzátették: az emlékműhöz és annak környékére már hozattak friss termőföldet, a sérült ivóvízkút is újból működik. Már csak az ottani köveket kell elhordatni és a kút környékét helyreállítani. A Mária Parkban megbolygatott területekre is friss föld fog kerülni majd, valamint a szobor körüli dombot is kifogják egyenlíteni és feltölteni földdel, mivel a munkálatok miatt az féloldalas lett.

Az önkormányzat arra is kitért, hogy a friss termőfölddel beborított és elegyengetett területeket terveink szerint újrafüvesítik, parkosítják és ősszel az időjárás függvényében virágokkal és évelőkkel ültetik majd be.

Mint írták, a régi játszótér melletti nádas területére hordott föld elegyengetése is elkezdődött, lassan mindenhol zajlanak a rekonstrukciós munkák. Az önkormányzat azon dolgozik, hogy minél előbb megújuljanak a közterületek is. Arra kérnek ezért mindenkit, hogy legyenek türelemmel és ezeken a közterületeken ne kezdjenek el önhatalmúlag, az önkormányzattal történő előzetes egyeztetés nélküli tevékenységeket végezni, mivel további földmunkák várhatóak. Az ősz folyamán parkosítási és faluszépítési napokat terveznek. Minden önkéntest szeretettel várnak ezekre a közösségi megmozdulásokra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában