Rendezvény

2023.08.03. 10:30

Hagyományőrző ételfinomságok készülnek a nyugat-nógrádi találkozón

Hegedűs Henrik

Ötödik alkalommal rendezik meg augusztus 12-én, szombaton Tereskén a Nyugat-Nógrádi Települések Találkozóját. A Huszár-kastély – a jelenlegi általános iskola – kertjében, vadregényes környezetben délben kezdődik a hagyományőrző ételkülönlegességek készítése. A különböző tésztafélék és vadpörkölt mellett hagyományosan a roma konyha érdekességeit is megkóstolhatják az érdeklődők.

A szabadtéri szórakoztató programok 15 óra 30 perctől, a tábori mise után kezdődnek. A fellépők között szerepelnek majd népzenei és néptáncos csoportok Tereskéről, Nógrádról és Kétbodonyról, valamint a Szécsényi Derűs Asszonyok csoportja. A könnyebb műfaj kedvelőinek szolgáltat majd műsort a gitáros tehetség Vigyinszki Máté, valamint a jazz ritmusokkal előrukkoló balassagyarmati Latte Maffiato szalonzenekar. Az est során a hangulatról Pauer Csilla, Kisztner Stefánia és Szega Zoli mulatós bulija gondoskodik. A délután folyamán a falu sportpályáján emlékmérkőzést vívnak a helyi és a szátoki öregfiúk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában