Állatvédelem

2023.08.03. 20:58

Gazdát találtak az árva kiskutyának, ám Mátraszelén ismét nyoma veszett

Érden talált volna álomgazdira az a párhetes kiskutya, amelyet a napokban talált meg néhány gyermek egy zsákba kötözve. A megfelelő befogadó felkeresésében a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület nyújtott segítséget. A siker után mindenki fellélegzett, egészen egy váratlan fordulatig: a kiskutya eltűnt.

Veres Edina

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a napokban a salgótarjáni telephelyű Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület a közösségi oldalán tette közzé, hogy gyerekek találtak rá arra a pár hetes kölyökkutyára a napokban, amit zsákba csomagolva hagytak magára. Az akkori bejegyzéshez hozzátették: a barátságos négylábúnak azonnali befogadóra van szüksége.  Kicsivel később az egyesület már arról posztolt, hogy a gazdakeresés sikerrel járt, ugyanis a kutyusnak lenne befogadója Érden. Miután a fuvar is megoldódott, jött a nem várt fordulat az ügyben: a kiskutya eltűnt.

Paróczai Katalin, a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület tagja portálunk érdeklődésére elmondta: az apró ebet több órán át keresték Mátraszelén.

– A mátraszelei gyermekotthon fiataljai találtak rá a kölyökre néhány nappal ezelőtt. Az intézményben természetesen nem maradhatott, emiatt kérték a segítségünket, így azonnal hozzáláttunk egy lehetséges befogadó felkutatásához. A tevékenységünket siker kísérte, hiszen Érdről érdeklődtek a kiskutya iránt. A kollégák indultak is a kedves, bújós ebért, azonban mire kiértek az otthonhoz, a kölyöknek nyoma veszett. Nem kevesebb, mint három órán át keresték az egyesület tagjai az apró négylábút, de sajnos nem jártak sikerrel: a kiskutyának nyoma veszett – számolt be a történtekről Paróczai Katalin, aki hozzátette: a gyermekotthonnál és néhány helyi lakosnál is otthagyták az elérhetőségüket arra az esetre, ha ismét felbukkan a környéken a párhetes állat.

A Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület a közösségi oldalán is segítséget kért, hiszen pontosan tudják, egy ilyen csepp apróságnak nem az utcán a helye, baja eshet vagy bánthatják. Mint írták, ha valaki látja a fehér alapon barna foltos kölyökkutyát, akár privát üzenetben, akár a 06-20-225-6725 telefonszámon értesítheti őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában