Véradás

2023.08.26. 08:38

Felkarolta a véradás ügyét a salgótarjáni tűzhelygyár – szabadnappal is ösztönzik a dolgozókat

Nyolcvannál is többen nyújtották a karjukat tűszúrásra a közelmúltban a Wamsler SE Hősök úti telephelyén.

Gulyás Edina

Közel kilencvenen nyújtották karjukat tűszúrásra

Forrás: Beküldött fotó

Nem először adott helyet a salgótarjáni Wamsler SE a karitatív eseménynek. A cég több mint 10 éve együttműködve a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével, évente két alkalommal is saját telephelyén biztosítja dolgozóinak a véradás lehetőségét.

– A vállalat vezetősége rendkívül pozitívan áll ehhez a kérdéshez. Azon munkavállalóknak, akik ezen a módon segítik beteg embertársaikat egy szabadnap jár önzetlenségükért. Így motiválják váradásra kollégáikat – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a megyei szervezet munkatársa. 

Mint mondta: mivel télen feszített a tempó a tűzhelygyárban, ehhez igazodva tavasszal és nyáron tartanak itt egy-egy véradóeseményt. Ezeken minden alkalommal egyre többen vesznek részt. Amíg márciusban hatvannál valamivel többen nyújtották tűszúrásra karjukat, a közelmúltban már közel kilencvenen adtak vért. Úgy szervezték meg az eseményt, hogy a délelőttös és a délutános műszakban dolgozók is sorra kerülhessenek. 

– A cég munkatársai között vannak állandó és sokszoros véradók is, de minden alkalommal jelentkeznek olyanok is, akik először segítenek, így a beteg embertársaikon – tájékoztatott Tóthné Simon Andrea, hozzátéve: – A társasággal való jó együttműködés nagy segítség a véradások szervezésében, különösen a nyári időszakban, amikor sokan a szabadságukat töltik. 

A szervezett véradásokon az ilyen magas számú részvétel a megyében szinte egyedülálló, de országosan is kiemelkedőnek számít. Ezzel a véradással a Wamsler SE munkatársai több mint 200 beteg gyógyulását segítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában