Eltűnt

2023.08.02. 10:17

Eltűnt egy tűzoltó a katalinpusztai kirándulóközpontnál, nagy erőkkel keresik (fotók)

Eltűnt egy 56 éves tűzoltó Szendehelynél, a katalinpusztai kirándulóközpontnál. A férfit nagy erőkkel keresték kedden, de a kutatás nem volt eredményes. Ma tovább folytatják a kutatást.

Lászlók Judit

A Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület a közösségi oldalán számolt be róla, hogy kedden egy eltűnt személy felkutatásához kérték a segítségüket.

– A katalinpusztai kirándulóparknál egy 56 éves férfi felkutatásában vettünk részt: öt taggal, két mentőkutyával és két quaddal – írták a bejegyzésben. Hozzátették, a keresésben részt vett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Börzsöny Speciális Mentők egyesülete, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület és a kutatást irányító Dunakeszi rendőr kutyás járőr.

Kiemelték továbbá, a keresés lefújásáig nem jártak eredménnyel. Mint írták, a keresést a hátrahagyott autótól indították mantrailinges kutyákkal, miközben az erdős területen közösen dolgoztak a területkutató kutyák a helyi önkéntesekkel. Hangsúlyozták, a környező földutakat vizsgálták át a kint lévő kutató csapatok a quadjaikkal. Több hektárnyi erdős területet és egy tavat is átvizsgálták.

Folytatják a keresést

A Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület a közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a Gyadai-rét környékén lévő erdőben tűnt el a férfi, aki tűzoltóként dolgozik. Mint írták, a környező rendőrség és a katasztrófavédelem emberei a helyi lakosokkal közösen, nagy erőkkel keresték. 

– Sajnos nem lett eredményes a kutatás és a vihar jelzés miatt le kellett este állítani a keresést – közölték a bejegyzésben, kiemelve: – A keresés szerdán újraindul. Arra kértek mindenkit, aki tud segíteni vegyen részt a kutatásban, mivel a katasztrófavédelem emberei a helyi lakosok helyismeretére szeretnének támaszkodni a hatékonyabb keresés érdekében.

Többször is beszámoltunk arról, hogy még tavaly december 24-én tűnt el egy pásztói férfi Hollókőről, név szerint Horváth László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában