Ünnepség

2023.08.23. 12:12

Elismeréseket adtak át Erdőkürtön

Sok éves hagyomány, hogy a falunap előtti délután ökumenikus istentisztelettel kezdik a falunapi programokat – közölte a helyi önkormányzat közösségi oldalán.

Nagy Orsolya

Mint arról beszámoltak: a településen két felekezet is van, ezért felváltva, egyik évben a katolikus templomban, másikban pedig az evangélikusban gyűlnek össze, hogy elcsendesülve, lelkiekben feltöltődve készüljenek a másnapi rendezvényre. Idén, augusztus 11-én az evangélikus templomban tartották meg az ökumenikus istentiszteletet Mekis Ádám esperes és dr. Varga Lajos segédpüspök atya közös szolgálatával.

Hozzátették: az istentisztelet után a Mikszáth Kálmán Közösségi Színtér nagytermében a közösségért végzett munkában, szolgálatban kiemelkedőket külön is köszöntötték. Azokat az embereket, akik folyamatosan és önzetlenül tettek és tesznek Erdőkürtért, akik életükkel példák lehetnek mindenki számára. Olyan embereket választottak, akik a településhez kötődően a falu hírnevét és elismertségét öregbítő módon élnek, dolgoztak, valamint végeztek szolgálatot.

A képviselő-testület a település közösségéért végzett elkötelezett munkájának elismeréseként díszpolgári címet adományozott dr. Lipovszky György nyugalmazott háziorvosnak és Mekis Ádám egyházmegyei esperesnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában