Testület

2023.08.02. 16:43

Elindult az etikai bizottság tagjainak első választása a tarjáni kórházban

Vármegyei Etikai Bizottságot választanak szűkebb hazánkban augusztus 1-3. között a diplomával rendelkező egészségügyi dolgozók.

Veres Edina

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház közösségi oldalán megjelent tájékoztatás szerint, az ide vonatkozó EMMI rendelet idén július 1-jétől hatályos pontjai alapján július 1. és augusztus 15. között kell megtartani a Vármegyei Etikai Bizottságok tagjainak első választását. A bejegyzésből kiderült, hogy a szóban forgó bizottság nem más, mint az adott vármegyében – Budapesten a centrumkórházak illetékességi területén – dolgozó orvosok, fogorvosok, illetve az úgynevezett „egyébdiplomások” maguk közül közvetlenül választott testülete. 

Hozzátették: a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban augusztus 1-3. között bonyolítják le ezt a választást. A poszthoz mellékelt felvételeken a salgótarjáni kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály orvosai adják le szavazataikat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában