Korszerűsítés

2023.08.13. 07:53

Elégedettek a rétságiak a Mező utca új burkolatával

Július második felében kezdődtek el és előre ütemezetten zajlanak a városkarbantartási munkálatok Rétságon. A saját erőből megvalósuló beruházások közül a Mező utca korszerűsítése már befejeződött.

Hegedűs Henrik

Mezőfi Zoltánhoz (jobbra) elégedett visszajelzések érkeznek a Mező utca korszerűsítésével kapcsolatban

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

A nyugat-nógrádi város önkormányzata évről évre a képviselő-testület által meghatározott anyagi keretet különít el a település költségvetéséből a legfontosabb közterület-felújítási feladatokra. Az önerőből elvégzett munkákra aztán egy elsőbbségi sorrendet is megállapít. Ebben az esztendőben a Mező utcában kezdődött el a tevékenység, a Szérűskert és Tölgyfa utcák közötti szakasz újraaszfaltozása már be is fejeződött.

Nemrégiben Mezőfi Zoltán polgármester társaságában látogattunk ki a helyszínre, szemrevételezni a kivitelezés végeredményét. Alig szálltunk ki a gépjárműből és vizsgáltuk meg a burkolatot, illetve a frissen készült padkát, amikor egy kisteherautó fékezett mellettünk, majd kiszólt belőle a sofőr: „Zolikám, frankó munkát végeztettek, most már hosszú ideig nem lesz erre gondunk”. Aztán hajtott is tovább a férfi.

– Nálunk a városkarbantartási munkák mindig egy előzetes lakossági felmérésen alapszanak – fejtette ki a polgármester. – Beérkeznek az igények, majd döntünk a fontossági kérdésekről. Szerencsére esztendőről esztendőre olyan építési vállalkozót bízunk meg, amely tökéletes partner és elsőrangú kivitelezést végez. Nagyon örülök, hogy ilyen visszajelzéseket kapunk, az utca más területeiről is szóltak már, hogy elégedettek a korszerűsítéssel.

Mezőfi Zoltán hozzátette: hamarosan a Mikszáth utcában, az óvoda bejárata előtti részen lefedik a csapadékvíz-elvezető árkokat, amivel kiszélesítik a gépjárművek parkolóhelyeit, így a szűk keresztmetszetű övezetben elkerülhetők lesznek a további fennakadások, illetve a balesetveszélyes helyzetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában