Túraverseny

2023.08.26. 19:28

Dejtáron és Bánkon is keresztül gurulnak az oldtimer autócsodák

Idén is megrendezik a Budapest Classic Grand Prix márkafüggetlen oldtimer autós túrát augusztus 27-én, vasárnap. Dejtáron és Bánkon is megcsodálhatják hosszabb ideig a több mint 30 éves autókat az érdeklődők.

Lukács Zsófia

A 16. alkalommal útnak induló oldtimer autós túraverseny az Oldtimer Szuperkupa sorozat harmadik állomása. A hagyományokhoz híven a hibátlan állapotú, különböző típusú autócsodákból álló guruló múzeum ismét útra kel. A versenykiírás alapján a megmérettetés Budapesten indul és a környékén zárul, ám közben az útvonalat új irányba vitték, városon kívüli hűs utakra koncentrálva.

– A guruló múzeum mintegy 80 oldtimerrel fog nekivágni a budapesti utcákon és az agglomerációban zajló hagyományos rendezvénynek. A megmérettetésen alapvetően 30 évnél idősebb veterán autók vehetnek és vesznek részt. Ezenkívül néhány fiatalabb, de izgalmas jármű is jelen lesz – tájékoztatnak a szervezők.

A verseny 14 óra 30 perckor érkezik Dejtárra, majd húsz perccel később Bánkra. Az autók percenként követik egymást, az időpontok az első érkezését jelölik. A mezőny várhatóan másfél órát látható a helyszíneken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában