Jegyzet

2023.08.24. 12:13

Ártalmas ételek

A boltban mindig figyelek rá, hogy mi kerül a kosaramba - Nagy Orsolya gondolatai a témában.

Nagy Orsolya

Sajnos manapság egyre többen küzdenek valamilyen emésztőszervi panasszal, köztük én és jó néhány ismerőseim is. Az elmúlt évek során éppen ezért egyre többet foglalkoztam az egészséges táplálkozással, és igyekeztem odafigyelni az étrendemre a mindennapok során. Azt kellett megtapasztalnom, hogy sok esetben az étel méreg és inkább árt, mintsem jót tesz a szervezetnek. A vásárlásaim során elkezdtem figyelni a csomagolások hátoldalát és azt, hogy mit tartalmaz egy-egy étel. Olykor megdöbbenten láttam, milyen adalékanyagok vannak, sok esetben fogalmam sem volt arról, hogy mit is eszek meg tulajdonképpen. Ráadásul vannak ételek, amelyeket egészségesnek gondolnánk, de sajnos azok ugyanúgy televannak ártalmas anyagokkal. Szinte mindenben van például cukor, vagy nátrium-glutamát. 

Egyik sem egészséges, főleg akkor, ha valaki szeretne kevesebb cukrot fogyasztani. Ezek alapján pedig már tudtam, hogy miért vagyok rosszul bizonyos ételek elfogyasztása után, ugyanakkor hálás vagyok a testemnek, mert legalább jelez, hogy probléma van, amit meg kell oldani. Azt gondolom, hogy a legjobb ételek azok, amelyek nem tartalmaznak semmiféle plusz adalékanyagot. Ezek pedig leginkább a húsok és a zöldségek. Jómagam szerencsés vagyok, mert a kertben rengeteg szezonális finomság megterem, így azt hiszem, valamivel könnyebb az egészséges étkezés. Amennyiben pedig boltban vásárolok, mindig figyelek rá, hogy mi kerül a kosaramba. Hiszen az vagyok, amit megeszek...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában