Tankönyvkiszállítás

2023.08.16. 19:28

A bátonyterenyei általános iskolában is várják a tankönyvek a diákokat

Rendben sorakoznak a tankönyvek a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola osztálytermeinek padjain.

Veres Edina

Halmokban várják a tankönyvek a tanulókat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Az intézménybe a közelmúltban érkeztek meg az oktatási eszközök, amelyek azóta a diákok számára szétválogatva várják, hogy tulajdonosaik átvegyék őket. Ahogy azt a Nool.hu megírta, az MTI tájékoztatása szerint a hónap elején megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba. Az intézményekbe legkésőbb augusztus 31-ig megérkeznek az oktatási eszközök.

Portálunk korábban már beszámolt róla, hogy a közelmúltban a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumba is eljutottak a tankönyvek. Nem sokkal később a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola előtt állt meg a köteteket szállító teherautó. Érdeklődésünkre Várszegi István, az intézmény igazgatója kifejtette: 230 diákjuknak összesen 3 ezer 267 tankönyvet rendeltek, majd vettek át. Hozzátette: véleménye szerint ez nagy mennyiség a környékbeli általános iskolák tekintetében, de sosem volt még probléma a tankönyvek kiszállításával kapcsolatban.

Segítség is akad a pakolásban
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

– A beérkezett köteteket szétszortírozzuk előbb évfolyamonként, aztán osztályonként, végül pedig minden diák számára összeállítjuk a tankönyvcsomagját. Végül a stószok a tantermekben kapnak helyet, környezetvédelmi szempontok miatt műanyag, vagy bármilyen egyéb csomagolás nélkül – hangsúlyozta Várszegi István, aki azt is elárulta, hogy a gyerekek a tananyagot tartalmazó köteteket szeptember elsején vehetik majd át osztályfőnökeiktől a tanévnyitó ünnepség után. Hozzáfűzte: a tankönyvek szétpakolásában a kollégáinak a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) által biztosított diákmunkások is segítettek.

A Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója továbbá elmondta: náluk elenyésző azoknak a tanulóknak a száma, akik esetében élniük kell a pótrendelés lehetőségével. Mint rámutatott, azok a tanulók jelenthetnek például kivételt, akik a tavaszi tankönyvrendelés lezárása után váltanak iskolát. Várszegi István zárásként arra is kitért, hogy természetesen ezek a diákok sem maradnak tankönyvek nélkül, ugyanis a pótrendelésen igényelt kötetek megérkezéséig, az iskola saját készletéből biztosítja számukra a tanuláshoz szükséges eszközöket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában