Nool.hu videó

2023.07.20. 12:23

Virágokkal és mécsesekkel emlékeztek a Szlovákiában halálra gázolt gyarmati kerékpárosra (videó)

Mint arról már beszámoltunk: a teljes balassagyarmati kerékpáros társadalmat megrázta a hír, miszerint társuk, Csímár András vasárnap halálos balesetet szenvedett a szlovákiai Ábelfalva közelében. Szerdán este méltóságteljes megemlékezésen hajtottak fejet a biciklis társak, a barátok, illetve az ismerősök a balesetet szenvedett kerékpárosok emlékére állított kopjafánál.

Lukács Zsófia

Rengetegen gyűltek össze, hogy fejet hajtsanak Csímár András emléke előtt

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Mécsesekkel, virágokkal emlékezett meg Balassagyarmat kerékpáros közössége a július 16-án, vasárnap elhunyt társukra. Rengetegen gyűltek össze, hogy fejet hajtsanak Csímár András emléke előtt és gyertyagyújtással róják le kegyeletüket a család és a barátok jelenlétében a Mikszáth úton lévő, az országutakon balesetet szenvedett kerékpárosok emlékére állított kopjafánál. A balassagyarmati kerékpáros közösség nevében Sztancsik József, a Badisz VSE elnöke és Olexa Miklós, az I. Kerékpár Múzeum vezetője koszorút helyezett el az oszlopnál, majd köszönetüket fejezték ki a méltó megemlékezésért.

Ezt követően sorra érkeztek az elhunyt barátjukat, társukat gyászolók, akik gyertyákat gyújtottak és virágokat helyeztek el a kopjafánál. Annak a vasárnapnak a sokkoló emlékét valószínűleg mindannyian nagyon sokáig magukban fogják hordozni, amikor megtudták a hírt, mi történt Csímár Andrással. 

A parameter.sk című szlovákiai magyar nyelvű hírportálnak beszámoló szemtanúk szerint a biciklisek közül ketten egy dombon haladtak lefelé, amikor egy beláthatatlan kanyarban találkoztak a velük szemben, nagy sebességgel érkező Hyundai típusú autóval. Az elkerülhetetlen frontális ütközés olyan erejű volt, hogy a két kerékpáros a helyszínen meghalt. Harmadik társuknak az volt a szerencséje, hogy kissé lemaradt tőlük. A kiérkező mentőknek már nem sikerült megmenteni a magyar biciklisták életét. A szlovákiai JOJ TV állítása alapján a gépjármű vezetőjének alkoholtesztje negatív lett, viszont nem ülhetett volna a volán mögé, mert korábban bevonták a jogosítványát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában