Értékmentés

2023.07.14. 09:50

Újabb palóc kontyos házat menthetnek meg az önkéntesek Szúpatakon

Idén is folytatódik a megkezdett munka, újabb palóc kontyos ház újul meg a Nagyapám Háza program támogatásával a Bátonyterenyéhez tartozó Szúpatakon. A tavalyi évhez hasonlóan augusztusban egy hetes táborban munkálkodnak az épület körül az önkéntesek.

Gulyás Edina

Megmentik a régi lakóházakat, valóságos skanzen alakul ki Szúpatakon

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Az épületek megmentéséért életre hívott Aszú-völgyi Palócok Térségfejlesztő, Hagyományőrző és Turisztikai Egyesület tavaly a Nagyapám Háza program segítségével kezdte el az egyik épület felújítását. Bízva a folytatásban, idén is éltek az adódó pályázati lehetőséggel és sikerrel jártak. 

Mint arról az egyesület közösségi oldalán beszámoltak, augusztus 7. és 13. között szervezik meg idén a Mester-Inas képző tábort. Annak során a programban tevékenykedő szakemberek önkéntesekkel kiegészülve állítják vissza az épületek eredeti állapotát. A felújításhoz csatlakozhatnak azok, akik szeretnék elsajátítani a meszelés, a döngölt padló készítés, a padló tapasztás, a kémény javítás és a búbos kemence építés lépéseit. Jelentkezni az [email protected] címen lehet. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában