Felújítás

2023.07.02. 08:38

Új vesszőkerítést kap a balassagyarmati múzeum skanzenje

Az Ipoly-parti város zöldfelületeinek rendbetételét célzó Zöld csiga program egyik legjelentősebb részeleme a Palóc liget teljes körű megújítása. Ennek keretében új kerítést kap a Palóc Múzeum skanzenje is.

L.ZS.

A fonott kerítést néhány helyen barna acélkerítés szakasz szakít meg

Forrás: Csach Gábor Facebook-oldala

A Palóc Múzeum szabadtéri gyűjteménye a palóc nép egykori életmódját tárja az érdeklők elé. A skanzenben az elkerített részen látható egy mintegy 200 éves ház, pajta, istálló, valamint a kiállítás részét képezi egy vallási építmény, egy feszület és egy kápolna is.

– A Palóc ligetben eltűnik a történelmi Magyarország első skanzenjének ötven éve épített méltatlan betonkerítése, helyére vesszőkerítést építenek – osztotta meg a hírt közösségi oldalán Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

Hozzátette: a liget zöld területeinek megújításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek. A botanikai megújulás mellett korszerűsítik a közvilágítást, a múzeum előtti sétányt és parkrészt, kialakítják a csapadékvíz-elvezetést, rekonstruálják a gyalogutakat, ivókutat létesítenek, a liget közepén pedig új játszóteret is építenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában