Kirándulás

2023.07.12. 11:10

Túrát szerveznek a Mátrába a nógrádi egyesület fiataljai

Lukács Zsófia

Július 15-én 10 órától egy különleges túrát szervez a Nógrádi Fiatalokért Egyesület a Szurdokpüspöki Tanösvénynél. A tanösvény első állomása a községtől körülbelül 1500 méterre található, nyolc állomásból áll, és két helyszínen pihenőhelyet is kialakítottak. A túra hossza közel 4,5 kilométer, az egyes állomásokon a tájékoztató táblákkal ismertetik Szurdokpüspöki és a Mátra természeti értékeit, növény- és állatvilágát. Az állomásokon különböző feladatokkal készülnek a szervezők. A túra során 20 perc ebédszünet is rendelkezésre áll majd. A program a szurdokpüspöki polgármesteri hivataltól indul, ahová a tervezett visszaérkezés 15 óra.

A szervezők javasolják a megfelelő felszerelést – bokát tartó és lehetőleg vízálló túrabakancs, hátizsák, elegendő étel és víz, esőruha, rovarriasztó – és a réteges öltözködést. Hozzáteszik, hogy egy kis szemeteszsák és egy pár túrabot is hasznos lehet. A programon való részvétel ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában