Jegyzet

2023.07.24. 10:28

Problémák a közösségi oldalon

A közösségi csoportokban sok a felesleges kérdés - Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Sajnos egyre többször tapasztalom, hogy az emberek a közösségi médiában próbálják megoldani a problémáikat ahelyett, hogy valóban annak megoldására törekednének. Jó példa erre az az eset is, amit a napokban láttam az egyik Facebook-csoportban. A felhasználó bejegyzése arról szólt, hogy az autójába belement egy másik kocsi, rendőrt hívni azonban már nem volt ideje. Ennek ellenére az esetről fotót tudott készíteni, amit aztán nagy hévvel ki is posztolt, hogy mindenki láthassa. Őszintén szólva nem igazán értettem a felhasználót, hiszen megoldást a csoportban erre biztosan nem talált. Szintén jó példák azok az esetek is, amikor olyan kérdéseket tesznek fel az emberek, amiket a keresőbe is be lehetne írni, és ott számos választ lehetne rájuk találni. Azonban sokan könnyebbnek érzik, ha egy közösségi csoportban vitathatják meg a számukra szükségesnek vélt információt. 

A horvátországi nyaralásunk alatt például csatlakoztam egy olyan csoporthoz, ami segítséget nyújt az országban nyaralóknak. Mit ne mondjak, naponta találkoztam ugyanazokkal a felesleges bejegyzésekkel, ami nagyon bosszantó volt, mindezt azért, mert a felhasználók lusták voltak visszakeresni a korábbi bejegyzéseket. Ráadásul a fontos információ kérések elvesztek. Nem értem, hogy a legegyszerűbb témákban, vagy éppen a legnagyobb problémákkal kapcsolatban az emberek miért az internet népétől várják a segítséget... 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában