Zarándoklat

2023.07.09. 08:20

Mentők zarándokolnak nemzeti kegyhelyünkre

Immár hetedik alkalommal indul gyalogos zarándoklat a nemzeti kegyhelyre azok számára, akik a mentődolgozói hivatást választották – közölte Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely közösségi oldalán.

Nagy Orsolya

Immár hetedik alkalommal indul gyalogos zarándoklat Szentkútra azok számára, akik a mentődolgozói hivatást választották

Forrás: Archív | Nool

Mint arról beszámoltak: július 15-én, szombaton, 5 óra 45 perckor lesz a gyülekező a szécsényi templomnál. Az út során a jelenlévők több helyen megállnak majd elmélkedés és felfrissülés céljából. A csoportot kisbusz is kíséri majd, aki pedig szeretne, az útközben is csatlakozhat, hiszen több találkozási pont is meg van hirdetve. Így Nógrádmegyerben 10 óra környékén, valamint a lucfalvai elágazónál pedig 12 óra 45 perctájékán lehet társulni a zarándokokhoz.

Ugyanezen a napon 18 órától szentmisét mutat be a kegyhelyen György Alfréd, bécsi kamilliánus provinciális és Komáromi Jób.

Másnap, július 16-án, vasárnap Kármelhegyi Boldogasszony búcsú veszi kezdetét, amely során 9 és 11 órakor szentmisét tartanak Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita celebrálásával, majd szentségimádás lesz. A résztvevőknek mindkét napon lehetőségük nyílik szentgyónásra is.

A zarándokút célja, hogy idén is erősítsék az Istenkapcsolatot az elmélkedés és a közösség élménye által. Azokat az érdeklődőket is várják, akik nem elkötelezetten vallásosak, de választ kapnának az életükkel, illetve a hivatásukkal kapcsolatos kérdésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában