tekerés

2023.07.22. 11:59

Megkedvelték a közlekedők az új kerülőutat Balassagyarmaton

Bár még több helyen zajlanak a munkálatok, egyre többen használják próbajelleggel Balassagyarmaton a Zöld Csiga Program keretében elkészült új gyalogos- és kerékpárutat, amely az autóbusz-pályaudvartól a Madách-ligeti körforgalomig vezet.

Hegedűs Henrik

1941915907

Fotó: Lordn

Hétköznap kora délután az Ipolyjáró utca torkolatánál hirtelen jött ötlettől vezéreltetve a nemrégiben kiépült új gyalogos- és kerékpáros sáv felé vesszük az irányt. Már az uszodáig találkozunk két nagymamával, akik unokáikat kísérgetik. –Nagyon jó, hogy megépült ez a szakasz – mondja egyikük, miután egy pillanatra megállítjuk. – Korábban az út szélén gyalogoltunk, és bizony sokszor tapasztaltuk, hogy hiába a harminc kilométer per órás kötelező sebességkorlátozás, az autósok nem tartják be a szabályokat, szinte szó szerint elszáguldottak mellettünk. Most már jóval biztonságosabb körülmények között sétálhatunk a gyerekekkel, és nagyon várjuk, hogy a játszótér is végre elkészüljön.

A régi sportcsarnok „magasságában” a horgásztanya tövében haladunk tovább. Vadregényes a környezet, főleg, mikor az erdős övezetbe érünk, balról-jobbról farakások, körülöttünk burjánzik az aljnövényzet, azért reménykedünk abban, hamarosan fűnyíró is éri a bokáig felfutó kórókat. Bő hat-hét perces lassú tekeréssel célhoz érünk, az üzletközpont oldalában megpillantjuk a Madách-liget szélső tömbházait. 

– Kifejezetten hasznos nekem, hogy végre itt közlekedhetek majd – állítja a lakótelepen élő Kovács Tamás. – Gyakran járok  ki a barátaimhoz a szomszédos Szlovákgyarmatra, és akár kerékpárral, akár gyalogosan jóval kényelmesebb átjutok az Ipoly túlpartjára, ha ezt az utat választom. Ráadásul rövidebb is, mintha a városközponton át közlekednék.

Hasonlóképpen vélekedik a nyolcadik ikszhez közelítő Tóth Béla, aki elektromos moped járművét napi szinten használja. – Nekünk, mozgássérülteknek rendkívül jó, hogy megépült ez az út. A belváros forgalma még hétvégeken is nagyon zsúfolt, nem egyszer kerültem balesetveszélyes helyzetbe, így viszont mindenfajta kockázattól mentesen jutok el a boltba, ha bevásárolni indulok – hangoztatta az idős férfi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában