Egészségügy

2023.07.12. 21:28

Meghosszabbították az ingyenes szűrések időpontját Ipolytarnócon

Az eredetileg meghirdetett napon, de hosszabb ideig vehetik igénybe az egészségügyi szűréseket Ipolytarnócon.

Gulyás Edina

Helybe viszik a szűrővizsgálatokat a korai diagnózis felállításáért Ipolytarnócon, azonban a július 13-ra, csütörtökre meghirdetett egészségügyi szolgáltatásokat hosszabb ideig, 14 helyett egészen 16 óráig vehetik igénybe a helyiek – tájékoztatott közösségi oldalán az önkormányzat. 

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház és az Országos Kórházi Főigazgatóság a 18 év feletti ipolytarnóci lakosoknak biztosítja a különböző egészségügyi szűréseket az orvosi rendelőben, ahol számos ingyenes vizsgálaton részt vehetnek a helyiek. Egyebek mellett bőrgyógyászati szakvizsgálatot, melanoma szűrést, szájsebészeti vizsgálatot, általános állapotfelmérést is végeznek. Ez utóbbi során vércukor-, triglicerid-, és koleszterin-szintet ellenőriznek, valamint az érdeklődők vérnyomását is megmérik. A test általános állapotát is kiértékelik a szakemberek. A szakorvosi vizsgálatokhoz helyszíni regisztráció, TAJ kártya, személyi igazolvány szükséges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában