Szúnyogirtás

2023.07.16. 13:55

Légi úton gyérítik hétfőn a vérszívó rovarokat Szécsényben, figyelmeztetik a lakosságot

Lászlók Judit

Ha nem kezdik el időben a gyérítésüket, a kis vérszívók sok bosszúságot tudnak okozni

Forrás: Shutterstock

A város önkormányzata a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy július 17-én, hétfőn a napnyugtát megelőző másfél órában a település területén, légi úton gyérítik a szúnyogokat. Amennyiben nem valósulna meg a gyérítés pótnapja július 18-án, 19-én, vagy 20-án lesz ugyanebben a napszakban. Mint írták, az alkalmazott készítmény: Deltasect 1,2 Plus ULV szúnyogirtó szer az engedélyezett dózisban. A készítmény emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, azonban a méhekre veszélyes. A felhívásban a lakosság részére a következő intézkedéseket javasolták: 

– A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket – írták a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában