Fejlesztés

2023.07.26. 17:39

Kis falu, nagy beruházás: új óvoda építésére nyert 399 millió forintot Magyargéc

Magyargéc a Településfejlesztési Operatív Program keretében lehetőséget kapott új óvoda építésére, mely 399 millió forintból valósul meg.

Lukács Zsófia

Velki Róbert polgármester köszöntője. A kultúrházból saját épületébe költözhet az intézmény

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Projektindító rendezvényt tartottak nemrégiben Magyargécen, ahol egy többcsoportos óvoda építési munkálatai kezdődhetnek meg. 

– Jelenleg a volt kultúrház épületében nevelik az óvodás gyerekeket egy csoportban. Korábban három csoport is működött a faluban, de a gyerekek csökkenő száma miatt ez visszaesett. Mára azonban a létszámnövekedés ismét indokolttá tette, hogy legalább kétcsoportos óvodát biztosítsunk – tájékoztatta portálunkat a projektről korábban Velki Róbert polgármester.

Hozzátette, hogy az erőfeszítést pedig siker koronázta: a Terület-és Településfeljesztési Operatív Program pályázatán támogatást nyertek egy új óvoda építésére, így Magyargéc a kor színvonalának és az előírásoknak megfelelő óvodával bővülhet.

A polgármester ismertette: a nevelési környezet modernebbé, élhetőbbé válik a gyermekek fejlődéséhez és fejlesztéséhez szükséges biztonságos környezetben. Az új épületet a jelenlegi mögött építik fel. A projektindító rendezvényen Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az új óvoda építése egyre időszerűbbé válik a településen, hiszen növekszik a gyerekszám és szükségessé vált egy kettő csoportos óvoda kialakítása. 

– A település sikeresen szerepelt az erre kiírt pályázaton, ezért elindulhatnak a közeljövőben a munkálatok. Bízom benne, hogy a helyi gyerekek mielőbb korszerű körülmények között járhatnak majd oviba. Nagyon örülök ennek a fejlesztésnek, de remélem, hogy azon a 2-3 településen is Nyugat-Nógrádban sikerül a jövőben óvodát létrehozni, felújítani vagy bővíteni ahol ez még szükséges – emelte ki Balla Mihály. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában