Támogatás

2023.07.27. 17:20

Idén is osztanak majd tűzifát Nagyorosziban a rászorulóknak

Idén is tudnak majd tüzifát osztani Nagyorosziban a rászorulóknak.

Lukács Zsófia

Nagyoroszi Község Önkormányzata 2023-ban az előző évekhez hasonlóan benyújtotta pályázatát szociális tűzifa igénylésére. 67 köbmétert tudnak majd szétosztani – tájékoztatott Babicska Károly polgármester a település közösségi oldalán.

– Nagyoroszi nem tartozik a kiemelten hátrányos helyzetű települések közé, ugyanakkor szociálisan rászorulók településünkön is élnek. A benyújtott pályázat elbírálása során a döntéshozó egyedi felülvizsgálat alapján dönt. A beérkezett igények függvényében nem zártható ki, hogy 2023-ban is csökkentett mennyiséget tudnak majd szétosztani – írta a polgármester. Arra is kitért, hogy az igényelhető mennyiséget az önkormányzat 2022. évi adatai alapján központilag határozzák meg. Ennek alapján Nagyoroszi Község Önkormányzata által igényelhető keménylombos tűzifa mennyisége 2023. évben maximum 116 köbméter volt.

Babicska Károly tájékoztatása alapján Nagyoroszi Község Önkormányzata részére 2023-ban, az igényelt 116 köbméter keménylombos tűzifából összesen 67 erdei m3 tűzifát ítélt meg a minisztérium. 

– Fent leírtak alapján Nagyoroszi Község Önkormányzata 2023. karácsonya előtt összesen 67 erdei köbméter keménylombos tűzifát tud majd szétosztani a településen élő rászorulóknak – osztotta meg a hírt a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában