Gyertyagyújtás

2023.07.18. 20:28

Gyertyát gyújtanak a Szlovákiában halálra gázolt gyarmati kerékpáros emlékére

Mint arról már beszámoltunk: a teljes balassagyarmati kerékpáros társadalmat megrázta a hír, miszerint társuk, Csímár András vasárnap halálos balesetet szenvedett a szlovákiai Ábelfalva közelében.

Lukács Zsófia

A balassagyarmati barátok, a kerékpáros közösség nevében Sztancsik József, a Badisz VSE elnöke és Olexa Miklós, az I. Kerékpár Múzeum vezetője közös megemlékezést, gyertyagyújtást szervez július 19-én, szerdán  20 órától a balesetet szenvedett kerékpárosok emlékére állított oszlopnál, a balassagyarmati Tescoval szemben.

Mint ismert: a helyi Mikszáth úton 2021-ben, a közlekedési kultúra napja alkalmából kopjafát állítottak az országutakon balesetet szenvedett kerékpárosok emlékére.

– Az eseménynek szomorú aktualitása van. Vasárnap délután egy autós elgázolta kettő bicajos sporttárunkat, akik a helyszínen életüket vesztették. Aki teheti, jöjjön el és egy szál gyertyával, fehér virággal tisztelegjünk Csimár András barátunk, sporttársunk emléke előtt – szólít fel mindenkit Sztancsik József a közösségi oldalán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában