Falatozás

2023.07.23. 11:36

Először rendeztek grillező versenyt Rétságon, sültek a hamburgerhúsok

Bár nagyobb érdeklődésre számítottak a szervezők, végül csak három sütőcsapat jelentkezett a szombaton első alkalommal megrendezett rétsági grillező versenyre.

Hegedűs Henrik

A grillező versenyt a Zöld Város Program keretében tartották meg a nyugat-nógrádi járási székhelyen

Forrás: Nool.hu

Fotó: H. Cs.

A házigazdák az általános iskola bejáratával szemközti zöldövezetben alakították ki a főzőhelyeket. A helyi polgárőr egyesület néhány tagja rendkívül lelkesen serénykedett a hamburgerhúsok készítésénél, és villámsebesen el is készültek az első finomságok, amihez aztán a megfelelő köreteket, salátát, sajtot illesztettek a kettévágott zsemlék közé, aztán az alkalmi bírálók nagy étvággyal falatoztak, azonnal értékelve a szakácsok teljesítményét. 

A fák lombjai alatt kísérő kézműves foglalkozások voltak, még Mezőfi Zoltán, a város polgármestere is segédkezett a gyors kezű asszonyoknak a fonásban. Az est közeledtével mind többen érdeklődtek a hagyományteremtő esemény iránt, kisgyermekes családok is forgolódtak a helyszínen. A grillező versenyt a Zöld Város Program keretében tartották meg a nyugat-nógrádi járási székhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában