Madármentés

2023.07.29. 18:25

El kellett altatni a Nógrádmarcalban megsérült fiatal gólyát

Sérült, fiatal gólyát találtak a napokban Nógrádmarcalban, sajnos olyan csúnyán tört el a madár combja, hogy nem lehetett megmenteni.

Gulyás Edina

Sérült, fiatal gólyát találtak a napokban

Forrás: Facebook

– Sérült gólyáról kaptam értesítést – tájékoztatott közösségi oldalán Frenyó Gábor, Szügy polgármestere. – Mivel sikerült megfogni a madarat, amelyik egy Nógrádmarcalban gyűrűzött idei fiatal példány, sejteni lehetett, hogy nagy a baj.

Hozzátette: sajnos a feltételezés beigazolódott, a madár a szárnya alatt vérzett. A faluvezető arra is kitért, hogy a felvette a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság illetékeseivel, a sérült gólya állatorvoshoz került. 

– Sajnos minden erőfeszítésünk ellenére sem sikerült megmenteni az állatot. A nemzeti park munkatársa Dunakeszire szállította, ahol az állatorvos megállapította, hogy eltört a combja. Olyan súlyosan sérültek azonban az idegek, hogy nem lehetett rajta segíteni, el kellett altatni a fiatal példányt – mondta el megkeresésünkre Frenyó Gábor. 

Hozzátette: mivel a szeméttelepen találták a madarat, valószínűleg ott akadt bele valamibe, próbált szabadulni, így szerezhette a sérüléseket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában