Zsebpénz

2023.07.10. 13:43

Egy fiatal vesz részt a diákmunka programban Dorogházán

Gulyás Edina

Egy helyi fiatalt egészítheti ki zsebpénzét nyári diákmunkával, ennyien éltek az adódó lehetőséggel Dorogházán. Kővári Lászlóné polgármester arról tájékoztatott, hogy a korábbi években is biztosították a diákmunkát a faluban, változó, hogy mennyien jelentkeznek arra. Idén egy tanuló tevékenykedik az önkormányzatnál egy hónapon keresztül, napi négy órában. A közterületek rendezésében, a virágok gondozásában, festésben számítanak a munkájára. 

Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos 16-25 év közötti Nógrád vármegyei tanulók júliusban és augusztusban. Mivel a 25 év alatti fiatalok munkavégzése tavaly szja-mentessé vált, így a korábbiakhoz képest több pénz maradhat a diákoknál. – A Nógrád vármegyében 157,4 millió forintos keretösszeggel induló programban a területileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál tehető meg a regisztráció a fiatalok részéről június 15-től kezdődően, a tényleges foglalkoztatás legkorábban július elsejével indulhat  – tájékoztatott korábban közleményében a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában