Jegyzet

2023.07.16. 18:47

Álomnyaralás

A ház mögött, a fák alatt, a nyugágyban pihenek – Gulyás Edina jegyzete.

Gulyás Edina

Mindenki máshogy képzeli el a tökéletes kikapcsolódást. Vannak, akik fehér homokos tengerparton koktélt szürcsölgetve töltenék a nyarat. A cölöpökre épített bungalók üvegpadlói alatt feltárul az óceán csodás világa, a pálmafák közé kifeszített hintaágy fölé bódító illatú virágok vonnak árnyékot. 

Mások hátizsákjukba csomagolva a legfontosabb kellékeket két kerékre pattannának és bebarangolnák hazánk jól ismert, vagy a kíváncsi szemek előtt még felfedezetlen tájait. Akadnak, akik lakóautóba pakolják a családot és végig gurulnak Európán. Ahány ház, annyi szokás. A leginkább vágyott nyaralásnak csak a képzeletünk, na meg a pénztárcánk szabhat határt. 

Előbbiből jutott bőségesen, utóbbinak azonban már híján vagyok. Így nem tervezek Föld körüli utat luxus óceánjárókon, nem foglalok szállást ötcsillagos szállodában, sőt, még külföldre se kívánkozok. Ha őszinte akarok lenni, már az is elég lenne a boldogsághoz, ha egy hétig semmi mást nem kellene csinálnom, csak heverészni egy jó könyvvel a kezemben. Na jó, azért az ellen nem tiltakoznék, ha mindezt vízparton tehetném. 

A minap botlottam bele a megyei könyvtár kiárusításába. Több ezres kiadványokhoz juthatunk szinte fillérekért. Az idei nyárra a következő a tervem: amíg a gyerekek táborban vannak beszerzek néhány regényt, és ház mögötti árnyas fák alatt felállított nyugágyban pihenek. Keverek egy limonádét és vízcsobogásról sem kell lemondanom: a patak éppen a kert végében csörgedez...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában