Korszerűsítés

2023.06.13. 17:28

Vigyázat! – erősen indokolt a salgói vár lépcsőjének a javítása (fotók)

Rendszeres olvasónk nemrégiben fotókkal illusztrálva jelezte portálunknak: a salgói vár lépcsői erősen megviseltek, már-már balesetveszélyesnek tűnnek. Megkerestük az Ipoly Erdő Zrt. – az erődítmény kezelője –főmérnökét, aki szintén indokoltnak látja a korszerűsítést.

G. P.

Olvasónk fotója szemlélteti, hogy a falépcsőt már igencsak megviselte az idő vasfoga

Fotó: Beküldött

Olvasónk portálunkhoz eljuttatott üzenetében arra is rávilágított: pár hónap alatt centiket váltak el egymástól a gerendák, jelenleg pedig csak a Szentlélek, meg persze néhány szög, tartja egyben a lépcsőket.

Amikor olvasónk hónap elején a várban járt, veszélyesnek találta a fokokat
Fotó: Beküldött

Ennek apropóján megkerestük az Ipoly Erdő Zrt. főmérnökét, Horváth Barnabást, aki rámutatott: a salgói vár lépcsőszerkezete körülbelül 40 éve készült tölgy gerendákból és pallókból, melyeknek várható élettartama 70-80 év között mozog. Hozzátette: a lépcső nem életveszélyes, naponta használják az arra látogatók. – Az időjárásnak erősen kitett faszerkezet nagyobb felújítása, karbantartása azonban valóban indokolt, amelyet az Ipoly Erdő Zrt. várhatóan év végéig el fog végezni. A biztonságos közlekedéshez legszükségesebb korszerűsítéseket rövid időn belül, még ebben a hónapban végrehajtják – közölte a főmérnök.

A napokban olvasónk újabb fotókat küldött, melyen már az látszik, hogy a falépcsők problémáját már ideiglenesen megpróbálták orvosolni:

A közelmúltban új szögek kerültek a kritikus pontokra
Forrás: Beküldött

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában