Közművelődés

2023.06.13. 09:50

Taron fejlesztették ismereteiket a nógrádi közművelődési szakemberek

Nógrádi közművelődési intézmények és közösségi színterek szakemberei találkoztak egymással a közelmúltban egy szakmai tanácskozáson, ahol egyebek mellett a következő évek minősített cím pályázatainak beadására is felkészültek.

N. O.

A résztvevőket Turopoli Zsolt Tar polgármester köszöntötte

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: NMI

A Nemzeti Művelődési Intézet honlapján közölte: a fentebb említett minősítés a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési szervezeteknek adományozható, akik folyamatosan figyelemmel kísérik a tevékenységekben résztvevők igényeit és elvárásait, mérik az intézményhasználók elégedettségét, jó gyakorlataikat megosztják, újításaikról, valamint eredményeikről pedig szakmai felületeken is beszámolnak.

Hozzátették: Tar önkormányzata és közösségi színtere biztosított helyszínt a közelmúltban tartott műhelyfoglalkozásnak, ahol hat nógrádi és két hajdú-bihari település képviselői vettek részt, összesen 17-en.

A résztvevőket Turopoli Zsolt polgármester köszöntötte, majd Angyal László, a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Vármegyei Igazgatóságának igazgatója tartott előadást és vezetett műhelybeszélgetést, amelynek központi fonala a minősített cím pályázat részletes átbeszélése volt. A résztvevők érdeklődően és aktívan vettek részt, megosztották egymással egy-egy témában a jó gyakorlataikat, példákkal illusztrálva azokat. Ezután közösen megtekintették az Árpád-kori templomot és a legújabb fejlesztést, Tar Lőrinc pokoljárásának újraálmodott helyszínét – amely egy föld alatti kiállítótér –, majd a helyi keramikus műhelyébe tértek be a résztvevők.

A közleményben kiemelték: a szakmai műhely ősszel folytatódik majd, addig is a kollégák a kapott szakmai muníciót feldolgozzák és készülnek a dokumentációk áttekintésével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában