Nool.hu videó

2023.06.26. 19:59

Szörpöt osztott, sütizett és rollerezett is Novák Katalin Balassagyarmaton (fotók, videó)

Novák Katalin hétfőn délután Balassagyarmaton Csach Gábor polgármesterrel közösen emlékezett meg a csehkiverés áldozatairól, majd az államfő találkozott az ország egyetlen női rendőrfőkapitányával, cukrászdát látogatott és rollerre is pattant.

Lukács Zsófia

Novák Katalin rollerezett is Balassagyarmaton

Forrás: Nool

Fotó: Fürjes Béla

Mint arról beszámoltunk: három napot tölt Nógrádban Novák Katalin. A köztársasági elnök hétfőn Alsópetényben, a Prónay-kastélyban fogadta vármegyénk vezetőit, ahol szűkebb hazánkat érintő kérdésekről egyeztettek. Ezt követően érkezett Balassagyarmatra, ahol Csach Gábor polgármester fogadta a Városháza előtt, majd az épület falán elhelyezett táblánál a csehkiverés áldozataira emlékeztek. A köztársasági elnök a Civitas Fortissima hőseinek emléket állító szobrot is megtekintette, majd néhány szót váltott Párkányi Raab Péter szobrászművésszel, az emlékmű alkotójával, aki egy szobrot ajándékozott a köztársasági elnöknek. Az alkotás két kezet ábrázol, mely a közvetlen találkozásokat jelképezi.

Cukrászdát látogatott, szimulátorban is ült

A főtér után Novák Katalin folytatta városnéző sétáját Csach Gábor polgármesterrel, a helyieket kézfogással üdvözölte, majd betért a neves cukrászdába, ahol Jagyutt Péter cukrászmesterrel kötetlen hangulatban beszélgetett. Az államfő vásárolt is a helyben készült ínyencségekből. A cukrászda után a KRESZ parkba vezetett az útja, ahol az ország egyetlen és első női vármegyei rendőrfőkapitánnyal, dr. Somssich Gabriellával találkozott a balesetmegelőzési napon. A rendőrfőkapitány segítségével kipróbálta a biztonsági öv-szimulátort, majd az óvónőknek segített a szörposztásban. A biztonságos közlekedésre nevelő, figyelemfelhívó programon az államfő egy rollerre is felpattant, majd körbejárta Balassagyarmat közlekedési makettjét és irányította a körforgalomban a gyerekeket. Több kisgyermekkel beszélgetett, valamint a helyszínre látogató idősebbekkel is váltott pár szót.

Visszatér még az Ipolyra kajakozni

– Bemutattuk a várost, azt, hogy az ezredforduló után milyen látványos fejlődésnek indultunk. Nagyon tetszett neki a főtér, az emlékmű. Gratulált a Zöld Csiga programunkhoz, hogy 24 hektárnyi zöldterületet kötünk össze a városban és, hogy közel ezer fát ültetünk. Imádta Jagyutt Péter süteményeit, valamint Párkányi Péter gyönyörű ajándékszobrát. Megígérte, hogy nemsokára bejárja a Zöld Csiga program attrakcióit is, és családostul kajakozik az Ipolyon is, amely programok most nem fértek a napirendjébe – mondta portálunknak Csach Gábor.

Képekben is elhoztuk nektek, hogyan töltötte Nógrádban az első napot a köztársasági elnök: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában