Megérkezett Novák Katalin: Alsópetényben egyeztetett Nógrád vezetőivel (fotók)

Három napot tölt Nógrádban Novák Katalin. A köztársasági elnök Alsópetényben, a Prónay-kastélyban fogadta vármegyénk vezetőit, ahol szűkebb hazánkat érintő kérdésekről egyeztettek. Ezután arab nagykövetekkel is találkozott.

G. E.

A köztársasági elnök Alsópetényben, a Prónay-kastélyban fogadta vármegyénk vezetőit

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az alsópetényi Prónay-kastély szolgál a háromnapos látogatás bázisául, így ide érkezett ma délelőtt Novák Katalin, akit díszőrség és ünnepélyes zászlófelvonás fogadott. A program folytatásaként vámegyénk helyzetéről egyeztetett szűkebb hazánk vezetőivel. Becsó Zsolt és Balla Mihály országgyűlési képviselők, Skuczi Nándor, Nógrád vármegye közgyűlésének elnöke, dr. Szabó Sándor főispán és dr. Bagó József vármegyei jegyző a találkozó alkalmával felvázolták a köztársasági elnöknek azokat a legfontosabb problémákat, amelyek megoldásához Novák Katalin támogatásában bíznak. 

A megbeszélésen Nógrád turisztikai fejlesztése, a csodálatos természeti környezetből fakadó előnyök kiaknázása, a 2-es számú főút fejlesztése, az árvíz által gyakran veszélyeztetett Ipolytarnóc, valamint Pásztó-Mátrakeresztes helyzete is szóba került. 

Az egyeztetést követően a köztársasági elnök arab országok nagyköveteit fogadta egy formális találkozón. A diplomatákat Avar Ákos, Alsópetény polgármestere arab nyelven köszöntötte. A nap programja Balassagyarmaton és Szécsényben folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában