Alapítvány

2023.06.13. 17:38

Szécsény fejlődését segíti munkájával az önkéntes egyesület

A Szécsényi Kőrösi Alapítványt tavaly augusztusban egy helyi lakosokból álló kis csoport hozta létre. Céljuk, hogy segítsék egy élhetőbb, komfortosabb Szécsény megteremtését. Az alapítvány jelenleg első nagy projektjén, a Mindszenty játszótér felújításán dolgozik.

Lászlók Judit

Az alapítvány jelenleg első nagyszabású beruházásán dolgozik, mivel szeretnék a Mindszenty játszóteret felújítani

Fotó: Beküldött

Borovszki Erika, az alapítvány elnöke portálunk érdeklődésére elmondta, a lakosság bevonásával szeretnék feltérképezni, hogy mely pontokon és területeken van igény fejlődésre, tevékenykedésre. A felmerült igényeket, ötleteket megvizsgálnák, hogy azok mennyiben szolgálnák a közösség javát, mennyibe kerülnének, kikkel és milyen módon kellene együttműködni a megvalósításuk érdekében. 

– Amennyiben a kuratórium úgy ítéli meg, hogy van realitása a megvalósításnak, egy támogatásra alkalmas projektként felkerül az alapítvány weboldalára. Ezzel lehetővé téve, hogy bárki támogatni tudja a projekt, akár anyagi, akár emberi erőforrással vagy éppen természetbeni hozzájárulással – fogalmazott Borovszki Erika. 

Kiemelte: a befolyt bevételeket kezdeményezésenként mutatják ki. Az alapítvány honlapján folyamatosan végig követhető a gyűjtés folyamata, illetve az is, hogy mekkora összeg hiányzik még a teljes megvalósításhoz. A létrejött, megvalósult projektekről is rendszeresen számot fognak adni a lakosságnak. Amennyiben, valamiért mégsem gyűlik össze az adott terv költségvetésére megfelelő összeg, azt az alapítvány visszafizeti az adományozónak, vagy – ha az adományozó úgy nyilatkozik előzetesen – az más kezdeményezésre átcsoportosítható.

Fontos az együttműködés

– Nagyon fontosnak, sőt elengedhetetlennek tartjuk a helyi önkormányzattal, képviselő-testülettel való aktív együttműködést, a folyamatos egyeztetést, hiszen nincs értelme úgy tevékenykedni, adományokat gyűjteni egy cél érdekében, hogyha például erre az önkormányzatnak már van egy nyertes pályázata. Ugyanakkor bizonyára lesznek olyan projektek, melyek közterülethez kötődnek, így a képviselő-testület hozzájárulására, támogatásárára is szükség lesz – ismertette az elnök. Hozzáfűzte, bíznak abban, hogy az állampolgárok bevonásával felmerült ötletek közül az alapítványuk által megvalósításra alkalmas projektekhez össze tudják gyűjteni a szükséges erőforrást és közös erővel, összefogással megvalósítják azokat. Mindezekkel pedig az élhető és komfortos kisvárosi élet feltételeinek javítását szolgálják.

Első projektjükön dolgoznak

Az alapítvány jelenleg első nagyszabású beruházásán dolgozik, mivel szeretnék a Mindszenty játszóteret felújítani. Ennek kapcsán már meg is hirdették az Álmaim játszótere című rajzpályázatot óvodások és kisiskolások számára. Szeretnék, ha az új játszótér minél inkább megfelelne a gyerekek elképzeléseinek. A rajzpályázat eredményhirdetése és ünnepélyes díjátadója június 14-én, szerdán, 16 óra 15 perckor kezdődik a művelődési központban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában