Emlékező megmozdulás

2023.06.30. 15:38

Petőfi körtefája emléktábla-avatás zárja a Vecseklőről Somoskőbe vezető túrát

Petőfi körtefája néven Vecseklőről a somoskői várhoz tartó emléktúrát szervez a Hagyományőrző Civil Társaság, a Polgári Salgótarjánért Alapítvány és a Hajrá, Salgótarján! Egyesület július 2-án, vasárnap.

V. E.

A Petőfi körtefája emléktúra résztvevői 8 óra 15 perckor találkoznak majd Vecseklőn a Petőfi-szobornál. A szervezők azoknak a túrázni vágyóknak, akik nem tudnak a fenti helyszínre kijutni, egy másik találkozási pontot jelöltek ki. Az érdeklődők a salgótarjáni pályaudvarról 6 óra 35 perckor induló távolsági busszal juthatnak el a ceredi Coop ABC parkolójába, majd onnan sétálnak át a határon keresztül Vecseklőre. 

A Rimaszombati járásban található községben 8 óra 30 perckor megemlékezéssel indul majd a program, azt követően pedig a résztvevők a Petőfi- szobornál elhelyezik a koszorúikat. Az emléktúra első lépéseit 9 órakor teszik majd meg az érdeklődők, az útvonal a Medves-fennsíkon keresztül vezet Somoskőbe. Az esemény zárásaként a végcélt jelentő salgótarjáni városrészen, várhatóan 14 órától Petőfi körtefája emléktáblát avatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában