Hagyaték

2023.06.16. 08:52

Nyáron is látogatható a falubeliek hagyatékát őrző ipolytarnóci tájház

A közelmúltban alakították ki a helyiek hagyatékát és emlékeit őrző tájházat és fotógalériát Ipolytarnócon. Annak nyári nyitvatartásról tájékoztatta az érdeklődőket közösségi oldalán a település önkormányzat.

G. E.

A falu új látványosságát a volt határőr laktanya mellett alakították ki

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Ipolytarnóc Község Önkormányzata

Korabeli használati tárgyakkal, bútorokkal, a mindennapok során használt eszközökkel rendezte be a község önkormányzata azt az eredeti állapotára felújított épületet, ahol tájházat és fotógalériát alakítottak ki. Az egyik szobában fényképek őrzik az ott élők emlékét, amelyek az 1920-as évektől mutatják be Ipolytarnóc életét. Azzal a céllal hívták életre a bemutatóteret, hogy ott méltó otthonra leljen őseik hagyatéka. 

Gál István polgármester korábban arról tájékoztatott, hogy a település új látványosságát a volt határőr laktanya mellett, egy önkormányzati ingatlanban alakították ki. A látogatókat a nyári időszakban a következő napokon várják: hétfőn és kedden zárva lesz a tájház, szerdától péntekig 10 és 16 óra között, hétvégente pedig 10 órától 14 óráig tartanak nyitva. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában