Novák Katalin jelenlétében hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre Gyarmaton

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság hétfőn a biztonságos közlekedésre nevelő, figyelemfelhívó kitelepülést tartott Balassagyarmaton, a Tekergő KRESZ Park és Játszótér területén. Az eseményre ellátogatott Novák Katalin köztársasági elnök is.

L. Zs.

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a biztonságos közlekedésre nevelő, figyelemfelhívó kitelepülést tartott Balassagyarmaton

Forrás: Nool

Fotó: L. Zs.

A hétfő délután kezdődött rendezvényre számtalan iskolás és óvodás érkezett, hogy játékosan ismerkedjen meg a közlekedés szabályaival. A jelenleg zajló nyári táboroknak is kiváló programlehetőséget biztosított az izgalmakkal teli délután. A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a kicsiket ügyességi pályával, KRESZ-tesztlapokkal, színezőkkel és játékokkal, illetve a felnőtteket biztonsági öv szimulátorral várta. A kerékpárral és rollerrel közlekedő csemetéket rendőr irányította, akik nagyon élvezték a helyzetet.

A Nógrád vármegyében tartózkodó Novák Katalin államfő is kilátogatott az eseményre. Mint arról korábban beszámoltunk: a köztársasági elnök kipróbálta a biztonsági öv szimulátort, segédkezett az óvónőknek, valamint rollerrel járta körbe a parkot.

A rendezvényen dr. Somssich Gabriella dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány úgy nyilatkozott portálunknak, hogy hatalmas megtiszteltetés nemcsak az ő, de az egész megyei rendőrkapitányságnak is, hogy az államfő részt vett a balesetmegelőzési programon. 

– Az, hogy itt fogadhattam a köztársasági elnökasszonyt, nem pusztán csak annak szól, hogy én vagyok az első és az egyetlen női rendőrfőkapitány, hanem annak a munkának is, amit itt, együtt a kollégákkal végzünk a balesetmegelőzés tekintetében, hogy mindenki szabályosan közlekedjen és biztonságosan hazaérjen – hangsúlyozta a rendőrfőkapitány.

A résztvevőknek balesetmegelőzéshez kapcsolódó szóróanyagokkal, valamint a gyermekeknek kisebb ajándékokkal is készültek a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában