Jegyzet

2023.06.21. 10:40

Női vagy férfi feladat a házimunka?

Drága, ha a férfi nem veszi ki a részét a házimunkából - Lászlók Judit gondolatai a témában.

L. J.

A mai világban mi nők bátran építhetünk karriert és végezhetünk, akár férfi munkát is. Őszintén szólva mindig jó látni, amikor a nők kimondottan férfias szakmákban is helytállnak. Azonban, ha házimunkáról van szó, akkor az még mindig a nőre marad. A tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb férfi szinte alig segít be a házi munkába, talán a fűnyírást és a barkácsolást kivéve. Azért valljuk be őszintén, nem egy nagy dolog egy mosógépet vagy egy mosogatógépet elindítani, de az interneten található recepteknek és az egyre modernebb konyhai eszközöknek hála, már az étel elkészítése sem okoz akkora gondot egy kezdőnek. 

Talán éppen emiatt, egyre többször és többen teszik fel azt a kérdést, vajon rendben van-e ha a férfi nem veszi ki részét a házimunkából? Ugyanis a férfi is abban a lakásban él, ahol a nő. Ez ügyben pedig már születtek is meglepő történések. A közelmúltban például egy malagai férfit arra kötelezett a bíróság, hogy volt feleségének több mint 76 millió forintot fizessen az együtt töltött 25 év során elvégzett házimunkáért. Bizony, bizony úgy látszik, hogy akadnak olyan emberek, akik úgy vélik, hogy a házimunka is munka. 

Szóval kedves férfiak, ha eddig nem ismerkedtek meg még a mosogatással, a főzéssel és egyéb takarítási feladatokkal. Akkor azt hiszem épp itt lesz az ideje, ugyanis ha egyszer esetleg külön válnak útjaitok a feleségeitektől, akkor nem kizárt, hogy annak bizony komoly anyagi következményei lesznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában