Hatástalanítás

2023.06.18. 11:19

Nem füstölnek, új módszerrel gyérítik a szúnyogokat Nógrádban is

Megkezdődött Nyugat-Nógrádban is a szúnyoggyérítés folyamata, ám a lakosság már most több településen is kritizálta ezt a tevékenységet.

H. H.

Az emberek a közösségi oldalakon elsősorban a munkálatok szakszerűségét kifogásolták, mondván, nem igazán észlelték a szakemberek jelenlétét a szűkebb környezetükben. Ez így volt Őrhalomban is, ahol az előzetes felhívás értelmében június 15-én, csütörtökön végezték el a gyérítést. A panaszok szerint egyáltalán nem látták a korábbi években megszokott járműveket az utcákban. Többen úgy vélték, egyáltalán nem történt meg a vérszívók elpusztítása.

Az észrevételekre Farkas Egon, Őrhalom polgármestere válaszolt az önkormányzat közösségi oldalán. Abban leszögezte: az éjszakai gyérítést végző cégtől kapott információk alapján a környezetvédelmi beavatkozás során egy új technológiát alkalmaztak, a korábbi, melegfüstös, látványosabb eljárás helyett. Ez már nem hőgenerátorral működik, nem veszélyezteti a közúti forgalmat a sűrű köddel, de ugyanolyan hatékonyságú, mint a korábbi módszerek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában