Kisgazdaságok

2023.06.25. 20:25

Negyed évszázada nyújt segítséget a portaprogram Magyargécben

Folytatódik a Családi portaprogram, amely a hátrányos helyzetű családoknak nyújt segítséget a növénytermesztésben és az állattenyésztésben évtizedek óta. Kedden jelent meg az erre vonatkozó, 240 millió forint értékben kiírt pályázat. Magyargécen 25 éve sikeres a program, idén is bíznak a folytatásban.

Lukács Zsófia

A program támogatja a háztáji baromfitenyésztést is

Forrás: Nool.hu illusztráció

Velki Róbert, Magyargéc polgármestere arról számolt be portálunknak, hogy a programban negyven hátrányos helyzetű családot támogatnak. Vetőmagokat, virágmagot, palántát, gyümölcsfát adnak, illetve aki műveli a kertjét, annak előnevelt csirkét is.

– Idén bizonytalanná vált, hogy indulhat-e a településünk a Portaprogramban, mivel már egy hasonló projekt, a Felzárkózó Települések Programja is folyamatban van. Ez kizáró ok lehet, de dolgozunk rajta, hogy 2023-ban is sikeresen pályázzunk – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette, hogy 25 éve működtetik a programot és minden tavasszal várja a lakosság, hogy a juttatásban részesüljön.–Sok odafigyelést igényel, de évtizedek óta egy jól kiforrott szervezésben zajlik. Sok egyedülálló nyugdíjas és a többgyermekes családok is művelik ezáltal a kerteket és teszik szebbé a portát.

A polgármester arra is kitért, hogy az önkormányzat nyomon követi a tevékenységeket, a növénytermesztési folyamatokat, amelyben egy mezőgazdasági szakember és egy mentor is segítséget nyújt a családoknak a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában