Elismerés

2023.02.28. 20:43

25 éve tevékenykedik Magyargécért az év polgármestere

Február elején rendezték meg a nyugat-nógrádi polgármesterek bálját Balassagyarmaton, a vármegyeháza dísztermében. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a rendezvényen átadták a térség legrangosabb közéleti díjait is. Az Év Polgármestere díjat a 25 éve regnáló Velki Róbert, Magyargéc polgármestere kapta a 2022-es évre. Az elismerésről, munkájáról és a következő időszakról kérdeztük.

Ember-Lukács Zsófia

Velki Róbert kapta az Év Polgármestere díjat a 2022-es évre

Forrás: Facebook | Balla Mihály Facebook-oldala

– A térség polgármestereinek szavazatai alapján lett az év polgármestere. Mit gondol, miért önt választották? 
– Úgy gondolom, hogy az elmúlt negyedszázad munkája és az arra fordított idő egyben kiemelkedő. Hozzá kell tennem, hogy igazán támogató képviselő-testülettel dolgozom együtt, kiváló intézményvezetőkkel Magyargécen, ami sokat segít abban, hogy fejlődő, megújuló településünk legyen. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy önellátóvá váljon a község, és az itt élőknek lehetőleg ne kelljen utazni vagy elköltözni a mindennapi tevékenységeik miatt. Kiemelném, hogy az elmúlt öt év során rengeteg beruházást valósítottunk meg pályázati forrásokból, ami Magyargéc számára látványos fejlődést hozott. Többek között belterületi utakat, szolgálati lakást, ravatalozót, idősek otthonát, a hivatal épületét újítottuk fel. Elhagyott ingatlanokat hasznosítunk, játszóteret, óvodát, orvosi rendelőt újítunk. Az utóbbi időben ugrásszerűen megújult a község, amire az elmúlt húsz évben talán nem volt ­példa. 

– Mit jelent önnek ez a díj? 
– Nagyon sokat, főként azért, mert polgármesterek ismerték el a munkámat, olyan emberek, akik szintén jól tudják és nap mint nap tapasztalják, hogy milyen fáradtságos tevékenység egy-egy település vezetése. 

– Mik a tervei a következő időszakra? 
– Bár néha azt érzem, hogy elfáradtam és jobb lenne már inkább nyugdíjba vonulni, végül azonban mindig az a cél lebeg előttem, hogy Magyargéc érdekeit szolgáljam. Szeretném, ha teljesen önellátó lenne a településünk, hogy megteremtsünk minden olyan körülményt, ami a következő generációkat is szolgálja. Célom, hogy az intézményeken kívül legyenek boltok vagy kiváló szakemberek is Magyargécen, például: asztalos vagy villanyszerelő, hogy helyben tudjuk biztosítani a megélhetést. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában