Tömegközlekedés

2023.06.13. 14:23

Leáldozóban a klíma nélküli, magaspadlós autóbuszok kora Salgótarjánban

Folyamatosan fejleszti gépjárműparkját a nógrádi vármegyeszékhelyen a Volánbusz Zrt. Már alig található magaspadlós busz Salgótarjánban, a klímával ellátott járművek száma pedig folyamatosan nő.

A. E.

Számos újszerű és jó állapotú jármű állt forgalomba az elmúlt években Salgótarjánban, melyekre akadálymentes a felszállás, valamint utastéri klímával is rendelkeznek – áll a Salgótarján és Nógrád megye közösségi közlekedése nevű Facebook-oldal napokban közzétett bejegyzésében. Hozzátették, a Volánbusz Zrt. elsődleges célja a minél magasabb színvonal elérése és azon is belül is legfőképp az Önkormányzattal történő közszolgáltatási szerződésben foglaltak teljesítése. 

A fejlődés továbbra is töretlen, hisz mint közölték, a nyár beköszöntével a magaspadlós buszok száma mindössze 2 darabra csökkent, a klímátlan buszok száma pedig városi szinten 6 járműre csökkent, ami a klímás járművek arányait tekintve a nógrádi megyeszékhelyen a legmagasabb. Közölték, a Salgótarjánban közlekedő járművek életkora átlagosan 14 és fél év.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában