Program

2023.06.11. 15:38

Ládaderbi futamra várták a különleges járgányok kedvelőit Csesztvén

L. J.

Járgányuk ugratására is lehetőségük nyílt a vállalkozó kedvűeknek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

A Titan Angels Motorsport és Szabadidő Szervező Egyesület első alkalommal rendezte meg a Ládaderbi Futamot az önkormányzat támogatásával szombaton Csesztvén, a művelődési háznál lévő Kossuth utcában. Lőcse Attila, az egyesület alapítója és elnökhelyettese portálunknak elmondta, hogy a rendezvényt angliai mintára valósították meg, ahol a ládaderbinek hatalmas hagyománya van. 

Ládaderbi futamra várták a különleges járgányok kedvelőit Csesztvén
Gyerekek is részt vehettek a derbin
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

– A versenyen tizenhét induló volt, közülük négyen motorkerékpárral teljesítették a pályát. A többiek saját maguk által készített járgányokkal vágtak neki a futamnak. A legfiatalabb versenyző három, míg a legidősebb 64 éves volt. A versenyen gyerek, csapat, illetve őrült beöltözős kategóriában díjaztuk a résztvevőket – mondta Lőcse Attila. Hozzátéve, az őrületes futamon mindenki nagyon jól szórakozott, még Kalmár Attila polgármester is kipróbálta a pályát. A rendezvény végén pedig a szervezők finom gulyáslevessel vendégelték meg a résztvevőket. 

Ládaderbi futamra várták a különleges járgányok kedvelőit Csesztvén
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a csesztvei futamot
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

Lőcs Attila, végül kitért arra is, hogy az első Ládaderbi Futam sikerére való tekintettel, amennyiben lesz rá mód szeretnének hagyományt teremteni és jövőre is megrendezni Csesztvén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában