Gépjárművek

2023.06.28. 10:55

Fontos a korszerűsítés: idén egy új mentőautót kapott a nógrádi állomány

Mint arról a kormány a közösségi oldalon beszámolt, újabb mentőautók álltak szolgálatba országosan. Ezúttal vármegyénk nem kapott, de idén egyszer már részesültek támogatásban.

N. O.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat sajtószóvivője portálunk megkeresésére elmondta, hogy Nógrád vármegyében ebben az évben a legkorszerűbb Mercedes-Benz Sprinter légrugós mentőgépkocsiból adtak át egyet, amely Héhalom mentőállomásán teljesít szolgálatot.

– Az új járművek beszerzésére és az időközönkénti cserékre a járművek elhasználódása, illetve károsodása miatt van szükség. Nógrád vármegyében napi szinten 18 mentőjármű van szolgálatban – tette hozzá. Ezek közül 14 darab Mercedes-Sprinter, 3 darab VW Crafter és 1 darab Suzuki SX4 Scross.

Győrfi Pál kiemelte: a szervezett gépkocsipark átlagéletkora 4,71 év, amely nemzetközi összehasonlításban is jó értéknek számít. A mentőegységek folyamatos szolgálatban tartásához tartalék gépkocsi állomány is rendelkezésre áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában