Gyarmaton is irtják a szúnyogokat

2023.06.11. 19:33

Földi szúnyoggyérítést végeznek Balassagyarmaton

Mint arról korábban is beszámoltunk a csapadékos idő és a folyókon levonult árhullám miatt igencsak elszaporodtak a moszkítók az elmúlt időszakban Nógrádban.

L.Zs.

Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere arról adott tájékoztatást, hogy földi szúnyoggyérítést végeznek a városban.  – A Katasztrófavédelem által az országos szúnyoglárva gyérítéssel területünkön megbízott Serocor Konzorcium értesített arról, hogy 2023. június 15-én csütörtökön kerül sor földi szúnyoggyérítésre Balassagyarmat közigazgatási területén– osztotta meg a hírt a polgármester.

Arra is kitért, hogy rossz időjárás esetén június 16-17-én végzik  majd el a gyérítést. Valamint kiemelte, hogy a méhészeket is külön értesítik az időpontról.

Az a lakosság is sokat tehet a szúnyogártalom csökkentése érdekében azzal, hogy rendszeresen kiüríti a ház körül található vízzel telt edényeket, hordókat, játékokat, ugyanis számos faj kifejezetten emberközeli életmódot folytat – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában