Viadal

2023.06.30. 19:25

Első helyen végeztek a gyarmati diákok az országos Vándor Viadalon

Nemrégiben rendezték meg a Vándor Viadal kalandversenyt Parádon, amelyre az ország minden részéből érkeztek iskolai csapatok és mérték össze tudásukat különböző ügyességi , illetve logikai feladatokban. A balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium diákjai a dobogó legfelső fokára állhattak.

L. Zs.

A csapatot Együd Anna Mikolt, Tóth Ilona, Együd András Buda és Tóth László alkotta

Forrás: Facebook

A Vándor Viadal 2021-ben indult útjára a népszerű Vándortábor Program nyomán. A Vándor Viadalon idén négyfős csapatokban küzdöttek meg a diákok a tavaszi online selejtezőben, akik pedig onnan továbbjutottak, készülhettek is életük egyik legnagyobb kalandjára, egy hétnapos, kihívásokkal teli nyári táborra, ahol a döntőbe jutott csapatok közül került ki a Vándor Viadal végső győztese.

– 130 csapat indult a Vándor Viadalon, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium csoportja –  Együd Anna Mikolt, Tóth Ilona, Együd András Buda és Tóth László – a hatodik helyen jutott a 20 csapatos döntőbe. A Parádon és környékén megrendezett viadalon remekül szerepeltek, öt és fél nap versenyzés után az első helyen várhatták a Döntők Döntőjét, amelyet végül – mások mellett a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium csapatát is legyőzve –  meg is nyertek – számolt be róla az intézmény a közösségi oldalán.

A diákokat Együd Enikő és Pénzes Attila tanárok készítették fel a megmérettetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában