Éjszaka a múzeumban

2023.06.14. 12:13

Éjszakai programokkal kel életre a balassagyarmati múzeum

L.Zs.

Több száz múzeumban, több ezer program várja az érdeklődőket az ország minden szegletében a Múzeumok Éjszakáján. A balassagyarmati Palóc Múzeum is programkavalkáddal készül június 24-re. A Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma június 24-én, 15 óra 30 perctől népi játszótérrel, nemezeléssel, béka-hajtogatással várja az érdeklődőket. Ezután 16 órától tárlatvezetést tartanak, majd A béka királykisasszony mesejátéka kápráztatja el a kicsiket és a nagyokat egyaránt. 17 órától a Madách 200 – Nógrádból a halhatatlanságba című kiállításon rendhagyó tárlatvezetés indul. 

17 óra 30 perctől a herencsényi mesemondó Terka néni Régen volt, hogy is volt előadását tekinthetik meg az érdeklődők. 18 órától élő társasjátékban próbálhatják ki magukat az ügyesebbek a Nemzet és szabadság-Madách kora táméban. 19 órától a Szent Iván-éji koncerten fellép a Vissi d’Arte Művészeti Együttes, de a könyvtárában kalandjáték is kezdődik. 20 órától a Petőfi körút 200, Miről mesél a ludányi főkötő című előadás és tárlat tekinthető meg egy rendhagyó vezetéssel. 21 órától gyöngyfűzés, valamint a múzeumi filmsarokban Jankovics Marcell animációs filmje, Az ember tragédiája lesz látható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában