Felhívás

2023.06.17. 09:07

Egy hónapig lezárják a gyalogosok elől a ceredi faluház területét

Elkezdődnek a ceredi faluház felújítási munkálatai, balesetvédelmi okok miatt keddtől egy útszakaszt lezárnak a gyalogosforgalom elől.

V. E.

Ahogy arról portálunk korábban már beszámolt Cered Község Önkormányzata 67 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán a faluház környékének felújítására, parkosítására. A község hivatalos közösségi oldalán hétfőn jelent meg Tajti László polgármester tájékoztatása, amely szerint kedden elkezdődik a pályázat kivitelezése. A projekt során új térburkolatot helyeznek le, illetve parkolót, szervizutat, illetve emlékhelyet építenek.

– A régi padok felújításon esnek át, új fákat is telepítünk, ugyanakkor a régi ősfák megmaradnak. Teljesen ingyenes wifi lefedettség lesz az egész területen. A régi, rossz kerítés helyére virágtartókat helyezünk ki. A munkálatok holnap kezdődnek az aszfaltos burkolat bontásával, emiatt a területet a gyalogosforgalom elől balesetvédelmi okokból le kell zárnunk – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy a fentiek értelmében a hivatal és a faluház csak a Béke út felől lesz megközelíthető, a Jókai út felől azonban nem. Ez az állapot közel egy hónapon át tart majd, egészen addig, amíg a térburkolat cseréjével nem végeznek a szakemberek. Végül a poszt végén a polgármester köszönetét fejezte ki a lakosok türelméért és megértéséért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában