Fejlesztés

2023.03.04. 10:50

Parkosítják a ceredi faluház környékét, 67 millió forintot nyertek rá

Közösségi infrastruktúra fejlesztésre nyert pályázati forrást a a falu önkormányzata.

V. E.

Tajti László polgármester elmondta: 67 millió forintot nyertek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán a polgármesteri hivatal és a faluház környékének rendbetételére.

– A projekt a parkosításon és a térburkolat cserén túl magába foglalja egy szerviz út kialakítását is. Emellett új utcabútorokat helyezünk ki, okospadot telepítünk, felújítjuk a kerítést, a parkolót is. Végül, de nem utolsó sorban egy emlékmű helyét is kialakítjuk a kivitelezés során – részletezte a polgármester. Tajti László ez utóbbi fejlesztési elemmel kapcsolatban azt is elárulta, hogy olyan nemzeti emlékhelyet szeretnének elhelyezni a településen, ahol a helyiek a nemzeti ünnepek alkalmával megemlékezést tarthatnak. A mű megalkotása azonban a jövő zenéje, még nem rendelkeznek konkrét elképzeléssel.

A községvezető zárásként a pályázati beruházással kapcsolatban kifejtette, hogy az jelenleg a tervezési fázisnál tart. Ugyanakkor bízik benne, hogy a szakemberek hamarosan hozzáláthatnak a kivitelezéshez, a munkálatokat pedig még idén befejezhetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában